unipangea Yös, Ycs, Yöks, Sat, Aöl, Aöf, Bap

Advertise

 
1 Ağustos 2012 Çarşamba

YÇS de Ne Soruluyor ?

0 yorum
YÇS Sınavı 3 bölümden oluşmaktadır :
  1. Genel Başarı Testi : Bu testte adaylara Matematik, Edebiyat, Tarih, Coğrafya, Psikoloji, Sosyoloji, Temel Yurttaşlık Bilgileri ve Genel Kültür soruları sorulmaktadır.  Bu testi sınava giren herkes cevaplamak zorundadır.
  2. Yabancı Dil Testi : Almanca, Ingilizce ve Fransızca olmak üzere 3 yabancı dil testi bulunmaktadır. Adaylar tercih ettikleri bölüme göre bu testlerden birini çözerler. Mesela Almanca Öğretmenliği okumak isteyen bir öğrenci sınavda Almanca testini çözer, İngilizce ya da Fransızca testlerini çözmez. Yabancı Dil testini sadece üniversitede Yabancı Dil Öğretmenliği ( Almanca Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği ya da Fransızca Öğretmenliği ) ya da Yabancı Dil ve Edebiyat (Alman Dili ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı ya da Fransız Dili ve Edebiyatı ) okumak isteyen adaylar çözerler.
  3. Türkçe Dil Testi : Adayların Türkçe seviyelerini ölçmek için yapılır. Bu test YÇS puan hesaplamasında kullanılmaz, yani bu testi yapınca adayın YÇS puanı artmaz ya da azalmaz.

    Sorunuz ya da Yorumunuz

    Konu

     
    Yös, Ycs, Yöks, Sat, Aöl, Aöf, Bap © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

    You can add link or short description here